Laura Kolbe ilmastotentissä

Keskustan pormestariehdokas Laura Kolben mielestä kaupunkiorganisaatio voi parhaiten edistää hiilineutraalia tulevaisuutta kaavoituksella ja maankäytöllä, liikenne- ja energiaratkaisuilla ja hankintapolitiikalla. Ilmasto- ja ympäristökysymyksiin tulee kiinnittää huomiota kaikilla hallinnonaloilla.

Kuvan lähde: laurakolbe.fi

Kuvan lähde: laurakolbe.fi

“Kaupunkia ei saa enää lämmittää hiilellä vain, koska se on halpaa. Energiantuotannon pitää olla puhdasta ja kestävää.”

Sade- ja sulamisvesien hallinta erityisesti kantakaupungissa on Kolben mukaan tärkeää, samoin merenpinnan nousuun varautuminen. Ilmastonmuutoksen aiheuttama muuttoliike vaikuttaa tulevaisuudessa myös Helsinkiin.

Pormestarina Laura Kolbe haluaa edistää ilmasto- ja ympäristökysymysten huomioon ottamista päätöksenteossa kaikilla hallinnonaloilla. Helsingin pitää hyödyntää aktiivisesti uutta teknologiaa, tutkimusta ja toimintamalleja, sekä siirtyä puhtaaseen, kestävään ja hiilettömään energiantuotantoon.

Laura Kolbe liikkuu kävellen, pyöräillen ja julkisilla aina, kun mahdollista. Jätteiden lajittelu kuuluu arjen ilmastotekoihin. Ruokakulttuurisesti valveutuneiden vanhempiensa innoittamana Kolbe suosii luomuruokaa lähikaupasta, toreilta ja halleista. Uuden tavaran hankkimisen sijaan hän suosii vanhaa tavaraa ja tukee vaatteissa kotimaista osaamista.

Lue muiden pormestariehdokkaiden vastaukset täältä.

Lisätietoja: Projektisuunnittelija Sonja-Maria Ignatius (etunimi.sukunimi@hel.fi)

Print Friendly, PDF & Email