Mitä helsinkiläinen voi tehdä?

Ilmastonmuutos on käynnissä ja näkyy jo nyt helsinkiläisten arjessa. Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurimpia uhkia ja meistä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa. Ilmastonmuutosta ei voida kokonaan enää torjua. Voimme kuitenkin vielä päättää, kuinka paljon ilmaston annetaan muuttua ja kuinka hyvin sopeudumme muutoksiin.

Ilmastonmuutoksen hillintä on pitkällä aikavälillä välttämätöntä ja meidän helsinkiläisten on muutettava toimintatapojamme. Muutokset tarjoavat myös mahdollisuuden tehdä Helsingistä entistä paremman paikan asua, työskennellä, yrittää ja vierailla.

Maailman kokonaispäästöissä Helsingin päästöt ovat toki vain pieni osa, mutta ilmastotyössä tarvitaan kaikkia maita, kaupunkeja, organisaatioita ja yksilöitä. Kansainvälisesti muihin verrattuna jokainen helsinkiläinen aiheuttaa suuret päästöt. Katsommekin, että meillä helsinkiläisillä on velvollisuus vähentää päästöjä ja toimia esimerkkinä myös muille. Jos helsinkiläiset eivät tee parastaan, miksi muidenkaan pitäisi?

Onko sinulla jalat maassa -asennetta vai pioneerihenkeä? Kaikkia helsinkiläisiä tarvitaan hiilineutraalin ja ilmastonkestävän Helsingin rakentamisessa. Kurkkaa asukkaan ja yrityksen tärkeimmät ilmastoteot.

Teemakuva-I-Asuminen

Print Friendly, PDF & Email