Circular Economic Learning Center

Circular Economic Learning Center-hankkeessa perustetaan kaksi kiertotalouden oppimiskeskittymää, toinen Kalasatamaan Helsinkiin ja toinen Malmön Segeparkiin. Hankkeessa testataan, miten kaupunginosat voivat toimia kiertotalousratkaisuiden ajureina ja kiihdytetään startupeja, joiden liiketoimintamalli perustuu kierto- ja jakamistalouteen. Kalasatamassa keskitytään jakamistalouden ratkaisuiden vauhdittamiseen ja skaalaamiseen kun taas Segeparkissa painotetaan energian, lämmityksen, veden ja jätteiden kiertotalousratkaisuja. Kalasatamassa hankkeen kohderyhmänä ovat erityisesti Fiksun Kalasataman nopeiden ratkaisuiden ohjelman läpikäyneet yritykset, joiden liiketoimintamalli perustuu jakamistalouteen.

Hanke oli aktiivinen Helsingissä loppuvuonna 2018 ja alkuvuonna 2019. Se on saanut rahoitusta Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutilta (EIT).

Kalasatamassa yhteiskehitettiin jakamistalouden palveluita osana Climate-KIC Circular Economic Learning Center-hanketta

Miltä kuulostaisi mahdollisuus korttelilenkkisaunaan kaikkina arki-iltoina? Entä naapurin parkkiruudun vuokraaminen silloin, kun kylään tullut anoppi tarvitsee parkkipaikan? Ehkäpä lataatte samalla kätevästi hänen sähköautonsa akut?

Hyviä uutisia: erilaisten tilojen ja muiden resurssien jakaminen ilmaiseksi tai maksusta taloyhtiöiden sisällä ja taloyhtiöiden ulkopuolelle onnistuu nykyään helposti!

Lue lisää

Kalasatama Urban Labissa yhteiskehitettiin jakamistalouden palveluita. Hyviä kokemuksia jakaa Sanna Uotila Settlementtiasunnoista.

Lisätietoja hankkeesta:

Satu Salonen
Projektiasiantuntija
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
Ilmasto- ja ympäristöasioiden hallinta
Puh. 040 669 5160
satu.salonen@hel.fi

Sieppaa

Print Friendly, PDF & Email