Anni Sinnemäki ilmastotentissä

Kuvan lähde: annisinnemaki.net

Vihreiden pormestariehdokas Anni Sinnemäen mielestä kunnianhimoiset ilmastotavoitteet ovat perusta, jolle hiilineutraali tulevaisuus rakennetaan. Päästövähennystavoite ohjaa kaupungin toimintaa; kaupungin toiminnan pitää puolestaan luoda helsinkiläisille ja yrityksille mahdollisuus toimia ilmastoystävällisesti.

“Helsingin tärkeimmät verrokit ja kilpailijat Euroopassa ovat kaupunkeja, joilla on kunnianhimoiset tavoitteet ilmastopolitiikassa. Me emme saa jäädä tästä jälkeen.”

Sinnemäen mielestä Hanasaaren hiilivoimalan sulkemispäätös oli kuluvan valtuustokauden suurin ilmastoteko. Tulevan valtuuston tulee päättää Salmisaaren voimalan hiilen käytön lopettamisen aikataulusta. Uusiutuvan energian edistämisen rinnalla energiatehokkuutta ei saa unohtaa: kaupungin on panostettava omistamansa rakennuskannan energiatehokkuuteen ja luotava muille toimijoille hyvät edellytykset energiatehokkuuden parantamiselle.

Sinnemäen mielestä ilmastonmuutoksen suurimmat riskit eivät kosketa Helsinkiä kaupunkina vaan koko ihmiskuntaa. Jos ilmastonmuutosta ei pystytä ajoissa hillitsemään ja globaali keskilämpötila nousee yli neljä astetta, elinolosuhteet voivat muuttua kestämättömiksi. Syyrian sodan alkuun sysänneet syyt olivat osin ilmastonmuutoksesta johtuvia. Helsingissä ilmastonmuutos on jo lisännyt sateisuutta ja tulvia, mistä aiheutuu kustannuksia.

Anni Sinnemäelle kunnianhimoinen ilmastonmuutoksen hillintä on yksi hänen vaalikampanjansa ja Vihreiden keskeisimmistä teemoista. Vaalien jälkeen kaupunkistrategiaan neuvotellaan ilmastonmuutoksen hillinnän ja sopeutumisen tavoitteet. Näiden toteutumista Sinnemäki aikoo seurata yhdessä virkamiesjohdon ja muun poliittisen johdon kanssa. Pormestarina hän haluaa myös olla edistämässä yhteistyötä yksityisen sektorin kanssa ja viestiä Helsingin ilmastotyöstä helsinkiläisille sekä myös kansainvälisille kumppaneille.

Sinnemäki kulkee paikasta toiseen pääosin joukkoliikenteellä, pyörällä ja jalan. Hän lajittelee jätteet, vie rikkinäiset vaatteet korjattaviksi ja välttää turhan tavaran ostamista. Sinnemäki syö kasvispainotteista ruokaa, vaikka ei olekaan luopunut kokonaan lihansyönnistä. Vaalien jälkeen pääsiäisen lomakohteeksi Sinnemäki valitsee oman kodin ja Sipoonkorven kansallispuiston.

Lue muiden pormestariehdokkaiden vastaukset täältä.

Lisätietoja: Projektisuunnittelija Sonja-Maria Ignatius (etunimi.sukunimi@hel.fi)

Print Friendly, PDF & Email