Ilmastoviisas Helsinki – kohti kestävämpää kaupunkisuunnittelua

Helsingin kaupunkiympäristössä nähtävissä ja koettavissa olevat ilmastoviisaat kohteet on koottu ensi kertaa yksiin kansiin. Esitteen avulla voi tutustua 30 Helsingin ilmastoviisaaseen kohteeseen ja kurkistaa, miten hiilineutraalia Helsinkiä tehdään käytännössä. Jotkin kohteista – esimerkiksi Eko-Viikki ja Baana – ovat jo vakiintuneet osaksi kaupunkia. Osa kohteista on vasta tulossa, kuten kaupunkibulevardit, Kruunusillat ja Raide-Jokeri.

Ilmastoviisas Helsinki – kohti kestävämpää kaupunkisuunnittelua -esite on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kuva: Laituri, Pia Läspä.

Ilmastoviisas Helsinki – kohti kestävämpää kaupunkisuunnittelua -esite on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kuva: Laituri, Pia Läspä.

Helsinkiin on viime vuosina kohdistunut kansainvälisesti kasvavaa ja positiivista kiinnostusta erityisesti kestävän kaupungin teemoihin liittyen. Vierailijaryhmät niin Euroopasta kuin Aasiastakin ovat hakeneet mallia ja oppia Helsingistä. Nyt kiinnostuneille on tarjolla kattava tietopaketti Helsingin ilmastoviisaista ratkaisuista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Painettua esitettä voi noutaa Info- ja näyttelytila Laiturilta, osoitteesta Narinkka 2, Kamppi. Laituri on avoinna ma–to klo 10–19, pe klo 10–16 sekä la klo 12–16.

Esitteen tekijät ovat entisen kaupunkisuunnitteluviraston liikenneinsinööri Jari Rantsi, yleiskaavasuunnittelija Alpo Tani, arkkitehti Suvi Tyynilä, maisema-arkkitehti Jouni Heinänen sekä viestintäsuunnittelija Anu Hämäläinen. Aineistoa on koostettu yhdessä Ympäristökeskuksen ja Helenin asiantuntijoiden kanssa.

Voit tutustua esitteeseen myös verkossa:
Ilmastoviisas Helsinki – kohti kestävämpää kaupunkisuunnittelua
Klimatsmarta Helsingfors – mot en mer hållbar stadsplanering
Climate-smart Helsinki –Towards more sustainable city planning

2017-07-20

Print Friendly, PDF & Email