Yrjö Hakanen ilmastotentissä

Kuvan lähde: yrjohakanen.fi

Kuvan lähde: yrjohakanen.fi

Suomen kommunistisen puolueen pormestariehdokkaan Yrjö Hakasen mielestä Helsingin seuraava tärkeä askel Hanasaaren voimalapäätöksen jälkeen on valmistella Salmisaaren voimalan muuttamista biopolttoainevoimalaksi. Uusiutuvan energian osuutta Helenin tuotannossa pitää lisätä ja kehittää energiaa säästäviä teknologioita.

Hakanen uskoo, että suurin ilmastonmuutoksen aiheuttama riski on ilmastonmuutoksen globaaliin hillinnän epäonnistuminen. Uhkana Helsingille ovat sääolojen muutokset, merenpinnan nousu ja myrskyt. Myös ilmastopakolaisuudesta voi tulla laaja ongelma.

Yrjö Hakanen haluaa pormestarina edistää siirtymistä uusiutuvaan energiaan ilmasto- ja energiapoliittisella toimenpideohjelmalla. Siinä sovitaan toimenpiteistä yhdessä kaupunkilaisten ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Tähän kuuluisi mahdollisesti myös laajempi kestävän kehityksen ulottuvuuksien tarkastelu. Arjen ilmastoteoista Hakanen kertoo näin:

“Minä en ole hankkinut ajokorttia enkä autoa. Kierrätän, kompostoin ja pyrin rajoittamaan ekologista jalanjälkeäni. Pyrin edistämään ekologisesti kestävää elämäntapaa paitsi omassa elämässäni myös vaikuttamalla politiikassa niin, että talouden ja yhteiskunnan rakenteet edistävät ekologisesti kestävän elämäntavan yleistymistä.”

Lisätietoja: Projektisuunnittelija Sonja-Maria Ignatius (etunimi.sukunimi@hel.fi)

Print Friendly, PDF & Email