Iso-Robasta vähähiilinen ilmastokatu

Iso-Roba

Ilmastokadulla testataan, miten kaupunki voi mahdollistaa älykkäiden ja puhtaiden ratkaisuiden leviämistä.

Iso Roobertinkadulle perustetaan ilmastoystävällisten ratkaisujen katu, jossa kehitetään yhdessä yritysten ja asukkaiden kanssa tulevaisuuden ilmastoystävällistä ja elinvoimaista keskustaa.

Tiiviissäkin kaupunkiympäristössä syntyy paljon päästöjä, eikä kaupunki yksin pysty vaikuttamaan päästöjen vähentämiseen. Helsingin kaupunkiorganisaatio vastaa itse vain 10 prosentista alueen päästöistä. Loput 90 prosenttia tulevat enimmäkseen rakennusten lämmityksestä, liikenteestä sekä asukkaiden ja yritysten sähkönkulutuksesta.

Helsingin kaupungin tavoitteena on olla vuonna 2050 hiilineutraali, joka tarkoittaa yli 90 prosenttista päästöjen vähentämistä. Hiilineutraalisuuden saavuttamiseksi tarvitaan kaikkia: asukkaita, yrityksiä ja kaupunkia.

Esimerkiksi energiansäästökeinot ja aurinkopaneelit ovat jo aika tuttuja meille kaupunkilaisille. Erilaisia ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluja löytyy varmasti, mutta tarjonta ja kysyntä eivät oikein kohtaa. Syitä voi etsiä kattavien kiinteistöjen energiatehokkuuspalveluiden vähyydestä tai hankkijoiden tiedon puutteesta sekä aika- ja rahapulasta. Ilmastokatu-hankkeessa tartutaan haasteisiin yksi kerrallaan ja etsitään näihin ratkaisuja.

Ilmastokatu-hankkeessa päästetään kokeilut valloilleen – ja onnistutaan välillä. Uusia ratkaisuja testataan, mutta yhtä tärkeää on olemassa olevin ratkaisujen muokkaaminen elävään kaupunki ympäristöön sopivaksi. Samalla tulee testatuksi, miten kaupunki voi mahdollistaa älykkäiden ja puhtaiden ratkaisuiden leviämisen ihan käytännössä. Hanke starttaa Auton vapaapäivällä 22.9.: https://www.facebook.com/events/701771143286282/.

Tervetuloa!

Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta: https://6aika.fi/

Print Friendly, PDF & Email