Helsingin ilmastotiekartta 2050 on valmistunut

Tiekartta_esimerkki

Helsingin ilmastotiekartta kertoo, kuinka Helsingistä tehdään hiilineutraali ja ilmastonmuutokseen sopeutunut kaupunki vuoteen 2050 mennessä. Tiekartan on tehnyt Helsingin kaupungin ympäristökeskus yhteistyössä useiden muiden asiantuntijoiden kanssa. Tiekartta kuvaa kaupungin ilmastotyötä ja sitä, mitä hiilineutraalisuus edellyttää. Tavoitteena on rohkaista helsinkiläisiä toimimaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi.

Ilmastonmuutoksen vastainen työ on globaalisti katsoen välttämätöntä ja hyödyttää helsinkiläisiä. Ilmastotoimet kannustavat keksimään uusia ratkaisuja ja tekevät Helsingistä entistä paremman paikan elää: tämä tarkoittaa viihtyisämpää ja vihreämpää kaupunkia, joustavampaa liikkumista paikasta toiseen, puhtaampaa ympäristöä ja uutta liiketoimintaa. Tiekartan tarkoitus on toimia keskustelun avaajana ja suunnittelun apuvälineenä kehitettäessä Helsingin ilmastotyötä yhä paremmaksi ja vuorovaikutteisemmaksi. Tiekartta julkistettiin Earth Hourissa, Sanomatalossa, 28.3.2015.

Lisätietoja Helsingin ilmastotiekartasta antavat Jari Viinanen (jari.viinanen@hel.fi) ja Sonja-Maria Ignatius (sonjamaria.ignatius@hel.fi).

ISSUU:

2015-03-26
Päivitetty: 2015-05-19

Print Friendly, PDF & Email