Kuluttajien energianeuvonta mukana kevään tapahtumissa

Energianeuvontaa Oma Koti 2014 -messuilla.

Energianeuvontaa Oma Koti 2014 -messuilla.

Kuluttajille suunnattuja energianeuvontapalveluita tarjoava ASIAA! -hanke, tuttavallisemmin pääkaupunkiseudun Kuluttajien energianeuvonta, starttaa kevääseen päivystämällä tapahtumissa ja pitämällä energiakoulutuksia.

Oma Koti 2014 -messuilla hankkeen energianeuvojat vastailivat kuluttajien kysymyksiin Ilmastoinfon pisteellä. Useat messuvieraat pohtivat aurinkoenergian hyödyntämisen mahdollisuuksia. Ilmastoinfon Aurinkosähköä kotiin -kampanja herättikin paljon kiinnostusta kävijöiden keskuudessa.

Juttelun lomassa messuvieraat pystyivät lataamaan kännykänsä akun kuntopyörää polkemalla, useampi vieras olisi mielellään tilannut vastaavan pyörän myös kotiinsa. ASIAA! -hankkeen Timo Kuusiola piti messuilla  tiiviin, mutta kattavan esityksen kodin lämmityksen energiakustannuksista Kodin energia -miniseminaarissa. Seminaarin yhteydessä järjestetty paneelikeskustelu herätti yleisön pohtimaan oman talon energiatehokkuusratkaisuja ja kysymyksiä tuli niin pientalon energiatehokkuuden parantamisesta kuin pienkerrostalon maalämpöjärjestelmästäkin.

Energiakartoituspalvelullekin olisi tilausta, vanhan talon ostaja kun ei aina tiedä pitäisikö työt aloittaa eristämisestä vai lämmitysjärjestelmän vaihtamisesta. Paneelikeskustelun kulusta vastasi Ilmastoinfon energia-asiantuntija Teemu Kettunen ja sen jäseninä olivat Timo Kuusiolan lisäksi Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston arkkitehti Pirjo Pekkarinen-Kanerva ja Suomen lämpöpumppuyhdistyksen toiminnanjohtaja Jussi Hirvonen.

Järjestöillä ja yhdistyksillä on ollut mahdollista tilata energiakoulutusta omiin tilaisuuksiin ja tätä mahdollisuutta on hyödynnetty hyvin. Energianeuvojat ovat käyneet ympäri pääkaupunkiseutua pitämässä koulutuksia niin kodin energiankulutuksen vähentämisestä kuin lämmitysjärjestelmien tehostamisesta. Energiakoulutuksen lisäksi energianeuvojia on mahdollista pyytää päivystämään erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Hankkeen palvelut ovat maksuttomia ja ne ovat kokonaisuudessaan nähtävissä täältä.

Kevään aikana energianeuvojia voi tulla tapaamaan 26.–27.4.2014 Kierrätystehtaalle ja 24.–25.5.2014 Maailma kylässä -festareille.

Lisätietoa tapahtumista löytyy hankkeen nettisivuilta www.energiaopas.fi

Pysy kärryillä ajankohtaisista energia-asioista, käy tykkäämässä www.facebook.com/energiaopas

Print Friendly, PDF & Email