Personal trainer tsemppasi ilmastokadun perheitä ilmastoystävällisiin valintoihin

Kuva: Elina Mattero

Kuva: Lilli Linkola

Asumisen energiankulutuksesta, liikkumisesta ja ravinnosta syntyy yksittäisen perheen merkittävimmät ilmastovaikutukset. Personal trainer -kokeilussa kuusi perhettä Helsingin ja Vantaan Ilmastokaduilta halusi vähentää arjen valintojensa ilmastovaikutuksia. Perheitä sparraamassa olivat personal climate trainer Nuppu Stenros sekä ympäristöasiantuntija Leo Stranius.

Treeniohjelmiin sisältyi kasvisruokapäivien lisäämistä, autottomuuskokeiluja, valaistuksen läsnäolotunnistimia, ympäristömerkittyä sähköä sekä jätteen ja hävikin vähentämistä. Kokeiluun osallistunut Aizpurun perhe yllättyi naudanlihan ja juuston suuresta hiilijalanjäljestä. Kasvisruokailun lisäämisen lisäksi helppoja keinoja vähentää omaa ilmastovaikutusta ovat yksityisautoilun vähentäminen ja siirtyminen uusiutuvalla energialla tuotettuun sähköön. Sparrattavat perheet jakoivat kokemuksiaan Personal Trainer –videoilla.

Linkki videoihin:

https://www.youtube.com/channel/UCsUk9v7FgY9Cru1Kkrrsmng

Lisätietoa:

https://ilmastokatu.fi/

Viliina Evokari, Helsingin ilmastokadun projektikoordinaattori, viliina.evokari@hel.fi 

Print Friendly, PDF & Email