Ilmastokadulla energia-asiat kartalle

Helsingin ilmastokadulla Iso Roobertinkadulla pilotoidaan energia-asioihin liittyvien tietojen tuomista kartalle yritysten ja asukkaiden käyttöön. Pilotin tarkoituksena on testata tiedon avaamisesta koituvia hyötyjä, joita kaupunkitasolla avattavista tiedoista voidaan lähivuosina saada. Kansainvälisten kokemusten mukaan rakennuksiin liittyvät tiedot helpottavat esimerkiksi energiatehokkuuspotentiaalien tunnistusta, yritysten liiketoiminnan edellytyksiä ja kannustavat toteuttamaan energiatehokkuusinvestointeja esimerkiksi osana joka tapauksessa tulevia peruskorjauksia. roba

Ilmastokadulla pääsee tutustumaan kiinteistöihin kartalla sekä moniin rakennusten tietoihin ja ilmastotekoihin. Rakennuksista näkyy esimerkiksi rakennuksen perustiedot, kulutustarve, energiakustannukset sekä remontointitarve. Rakennuksissa on tehty myös energiakatselmuksia energiansäästöpotentiaaleista, jotka tiedot on laitettu kartalle. Samoin rakennusten aurinkoenergiapotentiaali on esitetty. Rakennusvalvontavirastosta on kerätty peruskorjaushistoria, joka helpottaa toimenpidemahdollisuuksien aikataulutusta. Osa tiedoista perustuu laskennallisiin arvoihin ja osa todellisiin kulutuksiin ja remontteihin.

Tietojen avoimuus kannustaa kadun asukkaita ja kiinteistönomistajia energiatehokkuustoimenpiteisiin, kun pystytään arvioimaan kulutuksia ja niistä aiheutuvia kustannuksia. Palvelu toimii samalla tietolähteenä ratkaisujen tarjoajille kuten energiaremontteja tekeville yrityksille ja edistää siten kaupungin strategisia tavoitteita vihreän talouden työpaikkojen synnyttämiseksi.

Tietojen määrää edelleen lisätään yhteistyössä palvelun kehittäneen SkenarioLabs Oy:n kanssa. Koska palvelu on kehitysvaiheessa, toivotaan käyttäjiltä palautetta millaisia tietoja ja missä muodossa kannattaisi liittää vielä mukaan. Palautetta voi antaa Ilmastokatu-hankkeen koordinaattori Mikko Martikalle (Mikko.martikka@hel.fi)

Lisätietoa: ilmastokatu.fi/helsingin-ilmastokatu

Print Friendly, PDF & Email