Ilmasto esillä Maailma kylässä –festareilla

maailma kylässä 2014

Kampivoimalla toimiva kilpa-autopeli oli suosittu.

Helsingin kaupungin ympäristökeskus YMK ja Helsingin seudun ympäristöpalveluiden Ilmastoinfo toivat ympäristöteemat yleisön ulottuville Maailma Kylässä –festivaaleilla toukokuun lopulla. YMK:n ja Ilmastoinfon yhteisteltalle houkutteli väkeä kampivoimalla toimiva kilpa-autopeli ja polkuvoimalla toimiva sähköä tuottava kuntopyörä. Teltta oli erityisesti lasten suosiossa. Itämeren kaloihin tutustuttava ongintapeli veti pikkuisia tehokkaasti puoleensa.

Aurinkoinen ja helteinen sää veti festivaalialueen täyteen väkeä molempina festaripäivinä. Viidennentoista kerran järjestetty festivaali keräsi yhteensä 80 000 kävijää.

”Kiinnostusta festivaalin ilmastoteemaan riitti koko viikonlopun ajan. Asiantuntijapaneelissa keskusteltiin tulevista ilmastoneuvotteluista ja todettiin, että lisää kunnianhimoa tarvitaan sekä Suomessa että maailmalla. Järjestöjen ilmastoteltta tarjosi ratkaisuja ilmastokriisiin ja kansainväliset vieraat toivat ilmastokeskusteluihin muun muassa pienviljelijöiden ja alkuperäiskansojen näkökulmia”, kertoo festivaalin viestintä- ja varainhankintapäällikkö Johanna Eurakoski.

Maailma kylässä –festivaalilla oli tänä vuonna mukana oli ennätykselliset 400 näytteilleasettajaa ja 60 katukeittiötä.

Print Friendly, PDF & Email