Harakan luontokeskus 25 vuotta

harakka

Harakan saarella vietetään Suomenlahti-vuotta.

Suomenlahti-vuoden 2014 päänäyttely vierailee luontokeskuksessa 1.6.–14.7. ja Harakan taiteilijoiden yhteisnäyttely Vesikuvia on avoinna yleisölle 30.5.–19.6. säksi joka sunnuntai klo 13-14 järjestettävällä saarikierroksella tutustutaan lintujen, kasvien ja historian lisäksi myös vedenalaiseen maailmaan.

Kaivopuiston edustalla sijaitseva Harakan luontokeskus kutsuu nauttimaan upeasta saaristoluonnosta. Saaren rakennukset ovat pääosin vuosilta 1877 – 1910. Punamultaiset puutalot, kellariholvit ja saaren kivinen päärakennus houkuttelevat myös historiasta kiinnostuneita vieraita.

Harakan luontokeskus on avoinna 2.5.–30.9 päivittäin klo 10–17, lauantaisin suljettu.

Luontotalo, akvaariot, valokuvanäyttelyt ja Vellamon satutalo esittelevät Itämerta ja saaristoluontoa. Uusiutuvan energian tuotantomuotoja pääsee ihmettelemään energiapolulla ja energianäyttelyssä. Keskus toimii historiallisissa tiloissa ihastuttavalla Harakan saarella, jonka kasvillisuuden ja linnuston rikkaus on vertaansa vailla. Vain kivenheiton päässä Kaivopuistosta olet avomeren ääressä, herkässä saaristoluonnossa!

Tilauksesta myös energiaopastuksia, 100 e/2 tuntia. Retkellä avataan pienimuotoisen tulivoiman ja aurinkoenergian mahdollisuuksia. Tutustutaan saaren käytössä oleviin uusiutuvan energian laitteisiin ja päätteeksi voi lämmittää eväät aurinkogrillillä. Suositellaan oppilaitoksille, työyhteisöille ja taloyhtiöille.

Harakan tapahtumia:

ti 3.6. klo 18-20 Tuulivoimaa tai aurinkoenergiaa

to 12.6. klo 14-18 Helsinkipäivä, Meren ihmeet ja rantojen aarteet, koko perheen tapahtuma. Ilmainen venekuljetus saarelle.

to 10.7. klo 13-16 Itämeren kansalaishavainnointitapahtuma.

ti 15.7. klo 13-15 Koko perheen aurinko ja tuuli –energiaseikkailu

Yhteysvene kulkee puolen tunnin välein Ullanlinnan laiturista Kaivopuistosta. Edestakainen venematka maksaa 4,50 e aikuisilta ja lapsilta (4-16 v.) sekä eläkeläisiltä 2 e.

Lisää Harakan luontokeskuksen tapahtumista retkistä:

www.hel.fi/ymk/harakka

www.facebook.com/Harakanluontokeskus

 

Print Friendly, PDF & Email