Pitkäjänteinen energiansäästö jatkuu pilottikiinteistöissä

Julia 2030 – hankkeessa (2009-2011) hyvin alkanut energiansäätö jatkuu Helsingin pilottikiinteistöissä. Helsingistä oli mukana yhdeksän pilottikiinteistöä mm. kouluja, päiväkoteja, pari monitoimitaloa ja yksi toimistorakennus. Kiinteistöjen ekotukihenkilöille ja huoltohenkilöstölle annettiin projektin aikana kohdennettua koulutusta ja konsultointia energiansäästö- ja energiatehokkuustoimista sekä oman kiinteistön kasvihuonekaasupäästöjen kehityksestä.

Julia_kiinteistöt 2009-2012

Seitsemän pilottikiinteistön)* osalta on selvitetty myös vuoden 2012 kulutustiedot ja on nähtävissä, että kulutus on edelleen laskusuunnassa (kokonaisenergiankulutus -14% vuodesta 2009). Rahallinen säästö on vuoteen 2009 verrattuna jo yli 70 000 euroa vuodessa!

Kiinteistöissä toteutettiin mm. seuraavia toimenpiteitä: luonnonvalon hyödyntäminen, valojen sammuttaminen, sisälämpötilan seuraaminen ja lattialämmityksen tarkistaminen, ulkovalojen optimointi ja aika-ajastus, tarpeettomien loisteputkivalaisimien poistaminen käytöstä, energiakatselmus, energiansäästökampanja sekä päiväkotien ja koulujen teemapäivät.

Lisätietoja: Julia 2030 -hanke ja toimitilojen käytön loppuraportti

*)Kahta kiinteistöä ei pystytty ottamaan mukaan seurantaan, koska toisessa käyttötarkoitus oli merkittävästi muuttunut ja toisessa energian seurantatiedot olivat puutteellisia.

 

Print Friendly, PDF & Email