Reilun kaupan tuotteita Tampereen tapaan

Reilun kaupan kaupunki

Helsingin Globaalin vastuun strategian mukaan Helsinki siirtyy käyttämään reilun kaupan periaatteiden mukaisesti tuotettua kahvia ja teetä ja pyrkii aktiivisesti lisäämään muiden reilun kaupan tuotteiden käyttöä. Kaupunki täyttää jo Reilun kaupan edistämisyhdistyksen asettamat vaatimukset, ja siten myös Helsinki tulee hakemaan Reilun kaupan kaupungin -arvonimeä.


Tampere on sitoutunut kaupunginvaltuuston päätöksellä kehittämään omia hankintojaan eettisemmiksi sekä kannustamaan kaupungin asukkaita, henkilöstöä, yhteisöjä ja yrityksiä reiluihin valintoihin. Tampereen kaupunki valittiin vuonna 2008 Suomen ensimmäiseksi Reilun kaupan kaupungiksi.  Tampereen lisäksi Reilun kaupan kaupunki -arvonimen ovat Suomessa saaneet Espoo, Joensuu, Lohja, Pori, Riihimäki sekä Kirkkonummen ja Utajärven kunnat. Maailmanlaajuisesti Reilun kaupan kaupunkeja ja kuntia on yli 1 100.

Reilun kaupan kaupunki -arvonimen saadakseen kaupungin tulee ottaa viisi askelta:

1. Kaupunki käyttää Reilun kaupan tuotteita
2. Kaupungissa toimiva kannatustyöryhmä tukee toimintaa ja tiedotusta
3. Reilun kaupan tuotteita on tarjolla kahviloissa, ravintoloissa ja hotelleissa
4. Reilun kaupan tuotteita nautitaan työpaikoilla, seurakunnissa ja muissa yhteisöissä
5. Kaupunki osallistuu Reilun kaupan viikkoihin ja tiedottaa asukkailleen reilun kaupan kaupungin asioista

Lisäksi jatkuvan parantamisen periaate kannustaa kaupunkeja lisäämään reilusti tuotettujen hyödykkeitten käyttöä myös arvonimen saamisen jälkeen. Arvonimen myöntää Suomessa Reilun kaupan edistämisyhdistys ry.

Lisätietoa:

Reilun kaupan kriteerit kaupungeille

Print Friendly, PDF & Email