Palmia siirtyy asteittain luomuun

Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategia linjaa, että luomuruoka-aineiden osuus nostetaan 50 prosenttiin helsinkiläisissä päiväkodeissa vuoteen 2015 mennessä.   Palmian päiväkodit ovat liittyneet mukaan Portaat luomuun -ohjelmaan, jonka tavoitteena on nostaa luomun määrää ruokailussa vuosittain saatavuuden, laadun ja hinnan asettamissa rajoissa.  Ruokalistat suunnitellaan yhteistyössä varhaiskasvatus-  ja opetusvirastojen kanssa.

Tällä hetken luomun keskimääräinen osuus päiväkotilapsen kaikista aterioista on 14,3 prosenttia. Päiväkotien kuuden viikon ruokalistalla on muun muassa seuraavia luomuraaka-aineita: puuroa, leipää, pastaa, hernekeittoa sekä jogurttia.  Portaat luomuun -ohjelmaan kuuluu tällä hetkellä myös 26 Palmian lounasravintolaa, joissa tarjotaan reilun kaupan luomukahvia. Lisäksi muutamissa ravintoloissa on säännöllisesti tarjolla luomupuuroa.

Palmian catering-palvelut toimivat ruokapalvelun tuottajana Helsingin kaupungille tuottaen noin 100 000 ruokahetkeä päivittäinVuonna 2012 käynnistettiin Vastuullinen ateria -ohjelma, mikä huomioi koko catering-toimintaketjun ympäristönäkökohdat raaka-aineista jätteen vähentämiseen.  Osana ohjelmaa marraskuussa 2013 julkaistaan laskelmat koko Palmian ruokaketjun tuottamasta hiilijalanjäljestä.

Lisätietoa:
Portaat luomuun –ohjelma
Palmian ympäristötyö

 

Print Friendly, PDF & Email