Lisää sähköautojen latauspisteitä Helsinkiin

Sähköauton latauspisteet_Helsingin kaupunki

Sähköisten autojen määrä on Suomessa ja kansainvälisesti kasvussa. Nykyisen arvion mukaan vuonna 2030 Helsingin ajoneuvokannasta 20- 50 % on ladattavia hybridi- tai sähköajoneuvoja. Vuonna 2013 kaupungin tavoitteena on toteuttaa 30 julkista sähköautojen latauspistettä. Ensimmäiset kuusi koelatauspistettä ovat jo toiminnassa.

Julkiset latauspisteet pyritään sijoittamaan pysäköintialueille, ja latausverkosto rakennetaan siten että pisteitä voidaan tarpeen vaatiessa lisätä nopeastikin (katso kartta). Yksityiset pysäköintilaitokset ja taloyhtiöt toteuttavat omat latauspisteensä.  Julkiset latauspisteet ryhmitellään tarvelähtöisesti.  Ladattu sähkö veloitetaan auton sähkölaskuun, ja sähköyhtiöt laskuttavat tämän asiakkaalta standardisoitujen käyttöliittymien kautta.

Lisätietoa:
Mikko Lehtonen, liikenneinsinööri, Kaupunkisuunniteluvirasto, mikko.j.lehtonen@hel.fi

Sähköautojen latauspisteet_Helsingin keskusta

Suunnitelma sähköautojen latauspisteistä Helsingissä (katso suurennos)

Print Friendly, PDF & Email