Vähäpäästöisten henkilöautojen pysäköintimaksujen alennus

Vähäpäästöiset autot

Helsingin Helsingin kaupunki myöntää vähäpäästöisille henkilöautoille 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista. Pysäköintialennuksen saa, jos auto täyttää kaupungin asettamat päästökriteerit. Alennuksella kaupunki haluaa edistää autokannan muuttumista vähäpäästöisemmäksi.

Bensiini-ja dieselautojen (hybridit mukaan lukien) hiilidioksidipäästöjen on oltava alle 100 grammaa kilometriä kohden ja kaasu- ja etanoliautojen hiilidioksidipäästöjen alle 150 grammaa kilometriä kohden. Lisäksi säänneltyjen päästöjen pitää olla vähintään Euro 5 -tasoa. Pysäköintialennuksen saa myös täyssähkökäyttöisille mopoautoille.

Kriteerin täyttäviä ajoneuvoja on rekisterissä Helsingissä yli 1900, mutta etuutta oli hyödyntänyt huhtikuuhun 2013 mennessä vasta noin neljäsosa etuuteen oikeutetuista. Pysäköintietuus on tarjolla vyöhykepysäköintiin myös muille kuin Helsingissä asuville.

Alennus koskee Helsingin yleisten liikennealueiden maksullisia pysäköintipaikkoja, joita ovat kaikille maksulliset lippuautomaatti- ja mittaripaikat sekä maksulliset asukaspysäköintipaikat. Etuuden saa myös asukas- ja yrityspysäköintitunnuksesta. Etua voi hakea rakennusviraston asiakaspalvelusta.

Lisätietoa:
Vähäpäästöiset autot – käytön edistäminen Helsingissä

Vihreä_pysäköintitarra_Helsinki

Print Friendly, PDF & Email