mySMARTLife-ilmastoaamu 27.3.2017

Maaliskuussa ilmastoverkosto kokoontui Fiksun Kalasataman Living Labiin tutustumaan Helsingin uuteen kansainväliseen älykaupunkihankkeeseen, mySMARTLife’en. Hankkeen tarkoituksena on kehittää uusia kokonaisvaltaisia ratkaisuja energiankäyttöön ja liikkumiseen kaupungeissa. Helsingissä tehdään kaiken kaikkiaan 48 toimenpidettä vuosina 2017-2020: muun muassa älykästä lämmön ohjausta ja sähkön varastointia, aurinkoenergiaa ja sähkörobottibussi. Tämän jälkeen hankkeen tuloksia seurataan vielä kaksi vuotta. Ilmastoverkosto oli mukana mySMARTLife-hankkeen ideoimisessa ja nyt ideat muun muassa Hiilineutraalin Korkeasaaren aurinkopaneeleista ja latausasemasta pääsevät toteutukseen.

Helsinki on matkalla kohti hiilineutraaliutta ja siirtyy päästöttömään energiantuotantoon. Kun Hanasaari B:n kivihiilen poltto loppuu 2024 mennessä, siellä tuotettu energia pitää korvata esimerkiksi hajautetulla uusiutuvalla energialla ja parantamalla huomattavasti energiatehokuutta. MySMARTLife-alueilla tavoiteena on vähentää energiankulutusta 10-20 prosenttia. Kohteina ovat muun muassa Merihaka, Vilhonvuori, Korkeasaari ja Kalasatama.

Robottibussi liikenteessä. Kuva: Jussi Salonen / Metropolia

MySMARLife-hankkeen tavoitteena on myös luoda hankkeen yrityksille ja muille ratkaisuja tarjoaville kotimaisille yrityksille parempia vientimahdollisuuksia. Esimerkiksi Kiinassa odotetaan usein kokonaista smart city -ratkaisua kerralla, ei yksittäisiä pieniä tuotteita. MySMARTLifessa ovat mukana Helsingin kaupunki, Helen, Forum Virium Helsinki, VTT, Metropolia, Salusfin ja Fourdeg. Lue tiedote mySMARLifesta (12.4.2017).

Järjestäjät: Sonja-Maria Ignatius, Mikko Martikka, Marja Vuorinen, Maija Bergström
27.3.2017 klo 8:30-10:15 Fiksun Kalasataman Living Lab

Materiaalit

mySMARTLife-ilmastoaamun ohjelma / Sonja-Maria Ignatius (ympäristöpalvelut)
Mikä mySMARTLife on? / Mikko Martikka (ympäristöpalvelut)
mySMARTLife: energiaratkaisut / Kristiina Siilin (Helen)
Helsinki Urban Platform / Timo Ruohomäki (Forum Virium Helsinki)

Julkaistu: 20.07.2017 / Sonja-Maria Ignatius
Print Friendly, PDF & Email